Creëer je eigen pad

Wanneer je carrière stil staat, kun je twee dingen doen: stil blijven zitten, of in actie komen. Dat laatste deed Marko. Hij stapte over naar Newminds en creëerde daar z’n eigen unieke functie. Zo wordt hij uitgedaagd en doet hij wat hij écht leuk vindt.

hero pattern
X Newminds.png

Wie is Marko?

“Hoi, ik ben Marko Godeke en ik ben Cloud Engineer bij Newminds Systems. Ik woon in Hardenberg, sport veel en ben altijd te porren voor een avondje uitgaan met m’n vrienden. Verder geniet ik ‘s avonds regelmatig van een serie of een avondje gamen.”

Hoe lang werk je al bij Newminds en Newminds Systems?

“Ik ben in maart 2021 begonnen. Hiervoor zat ik bij een ander IT-bedrijf, maar daar had ik het gevoel dat ik niet kon doorgroeien. Ook sloten de werkzaamheden niet helemaal aan op wat ik leuk vind. Ik stond op het punt om te gaan solliciteren toen ik via-via in contact kwam met Newminds. Om me op weg te helpen, nodigde de manager mij uit voor een oefengesprek, zodat ik vast wat gevoel kon krijgen bij de gesprekken die zouden komen. Maar terwijl ik dacht dat het een gesprek was voor spek en bonen, dacht de manager er toch wat anders over. Voor ik het wist werd me een baan als Support Engineer aangeboden, voor zowel Newminds als Newminds Systems. En die kans kon ik natuurlijk niet laten liggen.”

Dus je werkt eigenlijk bij twee bedrijven tegelijk?

“Ja, eigenlijk wel. Er was ook speciaal voor mij een supportfunctie gecreëerd. Ik werkte drie dagen per week bij Newminds en twee dagen per week bij Newminds Systems. Zo kon ik goed de brug slaan tussen beide organisaties en het grijze gebied wat er was opvullen.”

Wat zijn Newminds en Newminds Systems voor bedrijven?

“Newminds richt zich op de ontwikkeling van apps en de implementatie van Microsoft Dynamics. Daarnaast heeft Newminds z’n eigen Agrio-extensie binnen Microsoft Dynamics. Newminds Systems is het zusterbedrijf van Newminds en is verantwoordelijk voor het systeembeheer. De sfeer bij beide bedrijven is ontzettend goed; we werken hard en proberen continu het beste uit onszelf te halen. Het zijn echte no-nonsense organisaties waar je gewoon kunt zeggen waar het op staat. Er komen ook veel nieuwe collega’s bij, maar er gaan er weinig weg. Dat zegt wel wat!”

Je begon als Support Engineer en bent nu Cloud Engineer. Hoe is dat zo snel gegaan?

“Ik merkte al vrij snel dat Newminds Systems beter bij mijn doelen en ambities past. Vooral de infrastructuur-kant binnen het bedrijf vind ik erg interessant. Daarom heb ik de overstap naar Cloud Engineer bij Newminds Systems gemaakt. Dit is vrij organisch verlopen. Bij Newminds en Newminds Systems kun je gewoon aangeven wat je leuk vindt om te doen, en daar wordt dan echt naar geluisterd. Omdat ik nog steeds de schakel tussen beide bedrijven wilde zijn, maar me ook met de infrastructuur wilde bezighouden, hebben we kritisch gekeken naar hoe ik mijn nieuwe functie kon invullen. Daardoor kan ik nu beide rollen op me nemen. De support-werkzaamheden ben ik wel steeds meer aan het afbouwen, en ik ga vaker de buitendienst in. Maar mijn doel is om de schakel tussen beide bedrijven te blijven.”

Hoe is het om als Cloud Engineer aan de slag te gaan?

“Als Cloud Engineer ben je elke dag met de nieuwste ontwikkelingen bezig. Dus of je nou junior of senior bent; je bent nooit uitgeleerd. Dat maakt dat je nooit stil hoeft te zitten. Natuurlijk zijn er momenten waarop ik iets niet snap en vastloop. Gelukkig staan er dan altijd collega’s voor me klaar om me verder te helpen. Ze laten me eerst even ploeteren, maar uiteindelijk sta ik er nooit alleen voor. Dat is volgens mij ook de beste manier om te leren.”

Voor wat voor klanten werk je?

“We hebben echt allerlei soorten klanten, van de zorg tot productie en alles wat er tussenin zit. Dat maakt het ook heel veelzijdig. Natuurlijk zijn onze werkzaamheden op technisch vlak bij elke klant vergelijkbaar, maar toch is het heel anders om voor een aardappelteler of een advocatenkantoor te werken. Omdat we alles met elkaar doen, is een klant ook niet afhankelijk van één collega. We kunnen allemaal elkaars werk overnemen wanneer dat nodig is. Daarnaast werken we lang samen met onze klanten, waardoor we elke klant goed leren kennen.”

Newminds is onderdeel geworden van de Axelio-groep, wat vind je daarvan?

“We weten de andere bedrijven van Axelio te vinden. Ook leuk dat we onze nieuwe collega’s konden leren kennen tijdens een personeelsuitje met de hele Axelio-groep. We zijn als Newminds onderdeel geworden van een grote organisatie zonder afscheid te hoeven nemen van onze kernwaarden. Zo blijven we echt onszelf.”

Wat voor tip zou jij professionals geven die niet op hun plek zitten?

“Maak het bespreekbaar! Als je bij een fijne organisatie zit, helpen ze je om iets te vinden wat je wel leuk vindt om te doen. Lukt dat niet, dan moet je gewoon een keuze maken. Met tegenzin werken is echt niks, dat heb ik zelf ook ervaren. Zoek dan iets anders, want je zit er tenslotte toch een groot deel van je week.”
Jessica van Straten
Corporate Recruiter
vanstraten@axelio.eu
06-13987502
Meer weten over werken bij Newminds
Plan een afspraak

Wil je meer weten over werken bij Newminds of bij één van de andere bedrijven van Axelio? Ik kom graag met je in contact.