Als een vis in het water

Sandra voelt zich helemaal thuis bij BEND. Fijne collega’s, leuke klanten én doen wat ze het allerliefste doet: werken met Microsoft Dynamics 365. Daarnaast is haar werk ook nog eens elke dag anders. De ene dag kletst ze met eindgebruikers, de andere dag dompelt ze zich helemaal onder in de laatste ontwikkelingen van Microsoft Dynamics 365.

hero pattern
Bend_CRM.png

Wie is Sandra?

“Ik ben Sandra en werk als Consultant bij BEND. Ik was heel bewust op zoek naar een bedrijf waar ik kan doen wat ik leuk vind, maar waar ik ook de ruimte krijg voor mijn privéleven. Met 3 kleine kinderen komt er namelijk nog wel eens wat tussendoor. Bij BEND is dat echt geen enkel probleem; ik krijg alle vrijheid om zelf mijn werk in te delen. Daarnaast werk ik aan mooie opdrachten, met ontzettend leuke collega’s. Een schot in de roos dus!”

Hoe wordt CRM gebruikt in het onderwijs?

"We hebben bij BEND een speciale CRM-oplossing ontwikkeld voor onderwijsinstellingen die cursussen aanbieden, zoals de Baak of de Christelijke Hogeschool Ede. Deze oplossing, BEND Event, helpt onderwijsinstellingen bij bijvoorbeeld registraties van cursisten, het inschrijfproces of het aanvragen van studiebudgetten. Ook bieden we een oplossing voor het bijhouden van studenteninschrijvingen aan universiteiten en hogescholen. Daarnaast kun je Microsoft Dynamics natuurlijk ook gebruiken voor marketingactiviteiten en bijvoorbeeld open dagen."

Waarom is werken in deze sector zo leuk?

“Bij welke klant ik ook een opdracht uitvoer; ik werk altijd met leuke mensen samen. Daarnaast is het product Microsoft Dynamics een geweldige tool die veel werk uit handen kan nemen, en dat maakt onze klanten heel erg blij. Ook zijn de mensen in het onderwijs voor mijn gevoel wat minder hard dan in andere sectoren. We werken echt samen om de beste oplossing te vinden. Dat maakt het een hele fijne werkomgeving.”

Hoe zou jij de mensen bij BEND omschrijven?

“Het is een hele platte organisatie. Van andere consultants tot het management; met al m’n collega’s heb ik leuk contact. Al vanaf het eerste gesprek voelde het bedrijf aan als een warm bad. Er heerst een hele gemoedelijke sfeer en iedereen is altijd bereid om elkaar te helpen.

We zijn nu ook onderdeel van Axelio. Hierdoor hebben we ineens een stuk meer collega’s erbij. Axelio ziet echt dat elke club z’n eigen cultuur heeft, en wil dat ook zo houden. Zo zijn we onderdeel van een groter geheel, maar blijven we ook onszelf. De focus ligt echt op elkaar versterken en het bundelen van elkaars krachten.”

Wat is jouw rol als consultant?

“Het is een combinatie tussen het adviseren van onze klanten en het bouwen van de oplossingen. Ik ben dan ook bij bijna alle stappen van een project betrokken. De ene dag klets ik met gebruikers over wat hun wensen zijn en hoe we dat voor elkaar kunnen krijgen, en de andere dag schrijf ik 8 uur lang code of bouw ik flows. Ik vind het gesprek met de eindgebruiker ontzettend leuk, en dat kan ik nu heel goed combineren met mijn andere passie: coderen.”

Doet iedere consultant bij BEND hetzelfde?

“Zeker niet! De ene consultant is meer aan het coderen, de ander is juist vooral bezig met sales. We hebben allemaal onze eigen krachten. Daardoor heeft iedereen een ander takenpakket. Het management is altijd bezig met het beste uit de mensen halen door ze te laten ontwikkelen in wat zij leuk vinden om te doen.

Microsoft Dynamics leent zich ook goed voor dat onderscheid. Het Power Platform is gericht op low code/no code, wat betekent dat je al met geen of heel weinig code heel veel kan opzetten. Je hebt daardoor al snel een werkend product gebouwd dat je kunt bespreken met klanten en collega’s. Vervolgens kan je het verder uitbreiden. Lukt dit niet met een gewone configuratie? Dan kan je altijd nog extra code toevoegen. Hiervoor kan je ook je andere collega’s inschakelen. We weten elkaar echt te vinden.”

Hoe ziet een traject voor het bouwen van een CRM-oplossing eruit?

“Zodra er een nieuwe klant is, kijken we wie van ons beschikbaar is om het op te pakken. Dit gaat dus echt in overleg, en wordt niet zomaar voor je bepaald. Zo houd je grip op je eigen werkdruk. Ik werk vaak met onze eigen CRM-oplossing BEND Event. Ik zet voor nieuwe klanten in eerste instantie een basis op, zodat ik gelijk kan laten zien wat de mogelijkheden zijn. Daarna komt het bouwproces. Dan pas ik alles aan naar hoe de klant het wil.

Tegen het einde van het project doe ik een demo en train ik de klant. Ik laat dan ook de klanten zelf door het product heen klikken. Dat is onwijs interessant! Zij weten altijd nog een knopje te vinden waar je zelf niet over nagedacht had. Na de laatste aanpassingen plannen we een livegang in. Na de livegang is er altijd nog ruimte voor aanpassingen of het oplossen van eventuele bugs.”

Ben je al uitgeleerd?

“Nog lang niet! Ik blijf nog steeds allemaal nieuwe dingen binnen Microsoft Dynamics ontdekken. Ook zijn er regelmatig momenten waarop we aan elkaar nieuwe updates, handigheidjes of cases presenteren. Zo houden we elkaar up to date van alle ontwikkelingen.

Klanten komen ook vaak met nieuwe uitdagingen. Als er een klant komt met iets wat ik nog niet eerder heb gedaan, dan denk ik altijd bij mezelf: ‘Dit kan ik’. Microsoft heeft overal documentatie over, dus ik weet gewoon dat ik het kan uitvogelen. Dat vind ik juist leuk. En kom ik er niet uit, dan staan m’n collega’s altijd klaar om me te helpen.

Ik ben nog niet zo lang geleden begonnen bij BEND. Ik ben dus echt nog aan het ontdekken waar ik naartoe zou willen groeien. Ik weet zeker dat als ik iets anders zou willen, dat ik dat kan aangeven. Er is heel veel mogelijk, zeker nu we onderdeel zijn van Axelio. Dat biedt nog meer kansen! We hebben als groep het doel om de hele Dynamics-suite aan te kunnen bieden. Ook zijn er kennissessies van andere bedrijven die onder Axelio vallen, waardoor we veel van elkaar leren. Daarnaast kunnen we elkaar opzoeken. Zo ben ik heel benieuwd naar mijn collega’s bij Pixelzebra die ook met Dynamics 365 werken. Het aantal mensen die hiermee werkt in Nederland is best klein, daarom is het extra leuk om kennis met elkaar te delen.”

Jessica van Straten
Corporate Recruiter
vanstraten@axelio.eu
06-13987502
Meer weten over werken bij BEND?
Plan een afspraak

Wil je meer weten over werken bij BEND of bij één van de andere bedrijven van Axelio? Ik kom graag met je in contact.