Altijd wat te leren

Maak kennis met Francis, één van de vrouwelijke developers bij Newminds (onderdeel van Axelio). Ze werkt alweer heel wat jaren in de IT-wereld, maar is nog even leergierig als toen ze haar carrière begon. En laat dat nou ontzettend goed passen bij Newminds! Daarom vroegen we haar wat ze van haar werk vindt.

hero pattern
X Newminds.png

Wie is Francis?

“Hoi, ik ben Francis Koelen, woonachtig in Almelo. Ik mag graag sporten, maar je kunt me ook altijd porren voor een restaurantje, filmpje of een bezoek aan het theater. Ik ben in mei 2020 bij Newminds begonnen als Software Developer. Het was best een uitdaging om in coronatijd vanuit huis met een nieuwe baan te beginnen, maar inmiddels zit ik helemaal op mijn plek.”

Hoe ben je in de IT-wereld beland?

“Na mijn middelbare school wist ik eigenlijk niet zo goed wat ik wilde gaan doen. Uiteindelijk koos ik voor de studie Informatica, en dat bleek een schot in de roos te zijn. Al vrij snel na m’n studie kwam er een mooie vacature voorbij voor programmeur. Zo ben ik erin gerold. Ik vond het zó interessant, dat ik zelfs nog een extra informatica-studie in de avonduren heb gedaan. En nog steeds doe ik interne cursussen op HBO-niveau om me te blijven ontwikkelen.”

Je gaat er echt voor! Wat maakt IT zo leuk?

“Bij m’n eerste baan was het vooral het bedrijf wat me motiveerde. Ik was jong en had allemaal collega’s van dezelfde leeftijd. Het hele team stond er dus hetzelfde in; leren en groeien. Ik heb in die tijd dus ook erg veel in mezelf geïnvesteerd.

Inmiddels zijn we alweer heel wat jaren verder, en nog steeds ben ik niet uitgeleerd. Geen dag is hetzelfde, en dat is wat het zo ontzettend leuk maakt. Bij Newminds heb ik wat ik bij mijn eerste baan ervaarde: ik werk met een jong en leergierig team, we zijn zelfstandig maar helpen elkaar wanneer nodig. Daardoor blijven we groeien. En als ik iets nieuws wil leren, dan kan ik het gewoon aangeven. Dan wordt er tijd en budget voor vrijgemaakt.

Zo stond 2022 voor ons in het teken van de overgang van programmeertaal C/AL naar AL, om onze AGRIO add-on klaar te maken voor nieuwe, cloud based Microsoft Dynamics. Het heeft onze manier van werken flink op z’n kop gezet, en we hebben er flink wat tijd en energie in moeten steken. Maar ik ben trots op waar we nu staan! Ook liet dit weer zien dat we er met z’n allen voor gaan. We zoeken samen dingen uit en steken er met elkaar energie in, zodat we beter worden in ons vak. Tel daar onze leuke klanten met uitdagende vragen bij op, en je hebt een ontzettend leuke baan.”

Hoe is het om als vrouw in de IT-wereld te werken?

“We hebben inmiddels vier vrouwelijke developers, maar daarnaast werken er ook nog veel vrouwen op andere functies binnen de organisatie. Bij Newminds is de balans tussen mannen en vrouwen heel belangrijk. Daarom zetten ze zich ook in om meer vrouwen binnen te halen. Dat vind ik een hele mooie ontwikkeling. Er is onderling een ontzettend goede werksfeer, zowel met mijn collega’s in mijn eigen vestiging als met die van onze andere vestiging in Zwolle. Daardoor voel ik me heel erg thuis.”

Wat maakt het werken bij Newminds zo leuk?

“Eigenlijk heel veel dingen! Ook de kleine dingen, zoals vers fruit op kantoor en een goede balans tussen werk en privé. Daarnaast worden er vaak kleine attentie geregeld, voor bijvoorbeeld de feestdagen of de zomervakantie. En als we goede resultaten halen, dan vieren we dat ook vaak met iets kleins.

Daarnaast wordt ons werk erg gewaardeerd door collega’s en klanten. Dat is ontzettend leuk en zorgt voor flink wat motivatie. De organisatie is heel erg plat, waardoor we echt onszelf kunnen zijn. Ook kunnen we gewoon even bij de manager of directeur binnenwandelen voor een praatje maar ook tijdens de lunch zitten we gezamenlijk allerlei (niet werk gerelateerde) onderwerpen te bespreken.

Wat zou je mee willen geven aan andere vrouwen in de IT-wereld?

“Eigenlijk maakt het niet uit of je nou man of vrouw bent; je moet gewoon de uitdaging aan gaan. Dat gaat soms met vallen en opstaan, maar zolang je door blijft zetten kom je er wel! En wees niet bang om eens bij ons langs te komen voor een lekkere kop koffie. We laten maar wat graag onze mooie organisatie zien.”
Jessica van Straten
Corporate Recruiter
vanstraten@axelio.eu
06-13987502
Meer weten over werken bij Newminds?
Plan een afspraak

Wil je meer weten over werken bij Newminds of bij één van de andere bedrijven van Axelio? Ik kom graag met je in contact.