We doen het echt samen

We doen het werk écht samen. Op het moment dat er een klantvraag binnenkomt, zetten we met z’n allen onze schouders eronder bij Xperit (onderdeel van Axelio). We zoeken met elkaar naar de beste oplossing voor onze klanten. Echt een teamgevoel dus!

hero pattern
X Xperit.png

Wie is Stephan?

“Ik ben Stephan Kunis, ik werk bij Xperit als Functioneel Consultant. Van origine kom ik uit Heerhugowaard, maar ik woon nu Arnhem.

Hoe kwam je voor het eerst in aanraking met Xperit?

“Voordat ik bij Xperit begon was ik nog druk bezig met mijn afstudeeropdracht. Ik besloot namelijk, na een paar jaar gewerkt te hebben, alsnog mijn studie Bedrijfskunde af te ronden. Het bedrijf waar ik afstudeerde was nog totaal niet digitaal vaardig. Mijn doel was om ze een flinke digitaliseringsslag te laten maken, om ze klaar te stomen voor de toekomst.

Ik heb ze onder andere geholpen met het vinden van een goede software-oplossing. Tijdens deze zoektocht heb ik met wel 20 bedrijven gekletst, waaronder met Xperit. En waar anderen vooral oplossingen boden, was Xperit ook kritisch. Zo zei de salesmanager dat we open moesten staan om onze bedrijfsprocessen te veranderen of concessies te doen om de implementatie niet onnodig ingewikkeld te maken. Die kritische blik gaf vertrouwen. Ze waren vanaf het eerste gesprek realistisch, zodat je achteraf niet voor verrassingen kwam te staan. Ook zag ik Microsoft Business Central, de oplossing die Xperit aanbood, als een toekomstbestendig product.”

En hoe werd je dan onze nieuwe collega?

“Ze lieten tijdens het gesprek dus een hele positieve indruk achter. En wat bleek: dat was wederzijds. Want na het salesgesprek kwamen ze naar me toe met de vraag of ik toevallig al wist wat ik na mijn afstuderen wilde gaan doen, en of ik eens op gesprek wilde komen. Mijn eerste reactie was: ‘Oei, dat is wel heel ver weg’. Maar doordat ik zo’n goed gevoel kreeg van het bedrijf én het product, besloot ik toch langs te gaan. Van het één kwam het ander. Voor ik het wist, werkte ik in Barneveld.”

Wat doe je als Functioneel Consultant bij Xperit?

“We zijn gespecialiseerd in het implementeren van Microsoft Business Central. Met dit ERP-systeem kan je heel overzichtelijk alle administratie en de financiën van je bedrijfsvoering bijhouden. Maar het gaat veel verder dan dat. Zo kan je zelfs de scanners uit het magazijn direct aan je administratie koppelen. Dat maakt Business Central uitgebreid, maar ook complex.

Als Functioneel Consultant help ik onze klanten met de implementatie van Business Central. Elke klant heeft namelijk een andere bedrijfsvoering, waardoor de oplossing op een andere manier wordt ingezet. Ik leg uit wat er mogelijk is en help om Business Central aan te laten sluiten op het bedrijf.”

Hoe heb je de kennis over Business Central opgedaan?

“Tijdens mijn stage heb ik heel wat gesprekken met verschillende bedrijven gevoerd. Daardoor kende ik het sales-praatje al wel, maar hoe Business Central echt werkte was voor mij nog een groot vraagteken. Daarom heb ik de eerste weken bij Xperit flink gestudeerd. Ik was dus niet echt gezellig voor mijn nieuwe collega’s, want ik zat vooral met mijn koptelefoon op video’s en seminars te kijken. Inmiddels heb ik genoeg kennis en werk ik aan klantprojecten. Ook kijk ik nog steeds veel met mijn collega’s mee. De projecten doen we nooit alleen, waardoor er altijd collega’s zijn die weten wat we moeten doen. En als ik er zelf even niet uitkom, helpt een senior mij op weg. Zo kom ik niet stil te staan, ook niet qua groei.”

Wat vind je het leukst aan werken bij Xperit?

“We doen het werk écht samen. Op het moment dat er een klantvraag binnenkomt, zetten we met z’n allen onze schouders eronder. We wijzen niet naar elkaar, maar delen de verantwoordelijkheid. Ook is het echt niet zo dat de seniors altijd het antwoord op elke vraag weten. We zetten samen onze schouders eronder en zoeken met elkaar naar de beste oplossing voor onze klanten. Echt een teamgevoel dus!”

Hoe zie je jouw toekomst bij Xperit voor je?

“Ik heb geen vijfjarenplan, maar wil nu vooral beter worden in wat ik op dit moment doe. Een betere consultant worden, dus. Pas als ik het gevoel krijg dat ik het vak in de vingers heb, ga ik een nieuw doel stellen. Microsoft Business Central is heel breed en je kunt er veel externe applicaties aan koppelen. Er is dus nog ontzettend veel te leren.”
Jessica van Straten
Corporate Recruiter
vanstraten@axelio.eu
06-13987502
Meer weten over werken bij Xperit?
Plan een afspraak

Wil je meer weten over werken bij Xperit of bij één van de andere bedrijven van Axelio? Ik kom graag met je in contact.