Thema’s

Wat wij denken
dat u nodig hebt

Axelio brengt oplossingen samen
Als ondernemer staat u elke dag voor nieuwe uitdagingen: Kosten reduceren, processen optimaliseren en versnellen, de productiviteit van werknemers optimaliseren – maar ook nieuwe klanten werven en de klanttevredenheid verbeteren.

Uw grootste uitdaging is misschien wel de digitale transformatie. Digitalisering zorgt ervoor dat u flexibel en efficiënt kunt werken. Zo bent u goed voorbereid op de toekomst en bent u uw concurrenten een stap voor. Maar waar begint u?

Wij helpen u om op gecontroleerde wijze de juiste keuzes te maken uit een enorm aanbod van diverse cloudoplossingen. Samen stippelen wij uit hoe wij uw organisatie ondersteunen met een digitale transformatie die past bij uw organisatie en de markt waarin u actief bent.

Onze oplossingen maken allen gebruik van het Microsoft Azure-cloudplatform en bieden hiermee honderden innovatieve producten en diensten. Hierbij helpen wij u bij de creatie van robuuste nieuwe oplossingen en werkwijzen.

Door maximaal gebruik te maken van de standaard beschikbare functionaliteit van de Microsoft-oplossingen, aangevuld met marktspecifieke add-ons van onszelf en onze partners, zijn wij in staat om uw organisatie zeer snel gebruik te laten maken van onze oplossingen. Op deze manier werken wij er samen aan om zo snel mogelijk waarde te halen uit uw investering. Een investering die toekomstbestendig is en de flexibiliteit biedt die u nodig heeft om te ondernemen en wendbaar te blijven.

Empower employees

Medewerkers die slimmer werken

Medewerkers kunnen hun werk slim en efficiënt uitvoeren met de technologie van Microsoft. Op een eenvoudige en veilige manier hebben ze toegang tot de informatie die zij nodig hebben. Ongeacht de locatie vanaf waar ze werken, zijn ze steeds op de hoogte van wat zich afspeelt bij klanten én hun bij hun eigen organisatie. Zo kunnen ze zich focussen op hun kerntaken, optimaal samenwerken met collega’s en daarmee klanten op hun wenken bedienen.

Engage customers

Betere klantrelaties

Online is het nieuwe normaal, zowel voor klanten als voor uw organisatie. Digitalisering zorgt ervoor dat u sneller en eenvoudiger kunt inspelen op de verwachtingen van klanten. Bijvoorbeeld doordat ze uw organisatie 24/7 kunnen bereiken en dat ze relevante en persoonlijke informatie krijgen. Klanten stellen steeds hogere eisen en willen steeds sneller bediend worden. Om hieraan te kunnen voldoen, moet u inzicht krijgen in de veranderende wensen van uw klanten. Digitalisering van processen en grip hebben op alle contactmomenten en vragen van uw klanten, zorgt voor nieuwe informatie en draagt bij aan een completer klantbeeld, zodat u uw klanten positief kunt verrassen.

Samim Nasrollah, CEO, Wam Denim

Samim Nasrollah, CEO, Wam Denim

“De integratie van RFID-technologie met Business Central ERP van Xperit, heeft de efficiëntie verhoogd en geeft ons inzicht waar al onze producten zich bevinden. Dit alles stelt ons in staat om in lijn met onze groeistrategie de activiteiten verder (internationaal) uit te breiden.”
Optimize operations

Geautomatiseerde en gerobotiseerde bedrijfsprocessen

Onze bedrijfsoplossingen maken onder de motorkap gebruik van het Microsoft Azure- cloudplatform. Dit biedt de flexibiliteit en veiligheid om werknemers en klanten optimaal online te laten samenwerken. Online automatiseren en robotiseren van uw bedrijfsprocessen maakt het mogelijk om altijd en overal bereikbaar te zijn, om efficiënter te werken, beter te plannen, optimaal samen te werken in de keten en bijvoorbeeld voorraden optimaal af te stemmen op de huidige maar ook de toekomstige klantvraag.

Transform products

Producten en diensten die actueel zijn

Het is best een uitdaging om altijd de juiste producten en diensten te kunnen bieden aan uw aan klanten. De behoefte van uw klanten en de eisen die zij stellen, kunnen in rap tempo veranderen. Dit vergt continu inzicht in hun wensen en behoeftes, maar ook in trends en ontwikkelingen in de markt. Vervolgens is het belangrijk om deze inzichten te interpreteren en te vertalen naar nieuwe klantbehoeftes. Maar alleen inzicht is niet voldoende om onderscheidend en concurrerend te zijn; hoe gaat u deze inzichten omzetten in acties om uw productaanbod of dienstverlening te verbeteren? Dit vergt naast inzicht ook flexibiliteit van de systemen weermee u werkt.
Uw systemen, de digitale basis van uw onderneming, moeten dat aankunnen. Axelio helpt bij het leggen van de juiste fundamenten hiervoor.