Nooit uitgeleerd bij Pixelzebra

Toen Tim en Diederik jaren geleden het kantoor van Pixelzebra binnenstapten, hadden ze nog ontzettend veel te leren. Tim had geen achtergrond in de IT en Diederik zat pas in het tweede jaar van z’n studie. Maar ze vonden hier hun plek, en hebben ze zichzelf inmiddels ontwikkeld naar een managersfunctie.

hero pattern

Wie zijn Tim en Diederik?

Tim: “Ik werk als manager operations bij Pixelzebra. Ik kom uit Limburg, maar woon inmiddels in de buurt van Hilversum met mijn vriendin en twee zoons.”


Diederik: “ Samen met mijn vrouw en teckel woon ik in Nieuwerkerk aan de IJssel. Ik werk als salesmanager bij Pixelzebra.”

Hoe zijn jullie bij Pixelzebra terecht gekomen?

Tim: “Voordat ik bij Pixelzebra begon, werkte ik bij Hugo Boss. Ik was daar projectmanager en hield me bezig met de implementatie van een nieuw CRM-systeem. De functie was in Duitsland, dus ik moest kiezen om definitief naar Duitsland te verhuizen of in Nederland te blijven. Ik wilde in Nederland blijven, maar Hugo Boss had geen baan op niveau beschikbaar. Daarom moest ik op zoek naar wat nieuws. Ik vond de CRM-implementatie zo interessant, dat ik CRM-consultant wilde worden. Ik solliciteerde bij verschillende bedrijven, waaronder bij Pixelzebra. En na een aantal ontzettend leuke gesprekken in een café in Den Haag was ik overtuigd.”


Diederik: “Tijdens mijn studie Bedrijfskundige Informatica kwam ik Pixelzebra tegen op een stagebeurs. Ik had direct een hele goede klik, maar Pixelzebra was nog zó klein dat het nog maar de vraag was of ik hier terecht kon voor een stage. Uiteindelijk ben ik samen met een andere studiegenoot toch bij Pixelzebra aan de slag gegaan. En dat was vanaf het eerste moment een schot in de roos. Ook voor mijn klasgenoot trouwens, want ook hij werkt hier nog steeds!”

Jullie hebben een tijd geleden een opleiding bij de Nyenrode Business Universiteit afgerond, wat hield dat in?

Tim: “Zonder dat we het van elkaar wisten, waren we op hetzelfde moment toe aan het verbeteren van onze leiderschapskwaliteiten. We vonden namelijk dat we nog skills misten die we niet in ons dagelijks werk op konden doen. Toen we erachter kwamen dat we dit beiden wilden, gingen we op zoek naar een opleiding die hierbij zou kunnen helpen. We kwamen uit bij de Nyenrode Business Universiteit. Het traject van Nyenrode is erop gericht om op alle niveaus van leiderschap je eigen visie vorm te geven. Dit helpt ons om verder door te groeien binnen het management van Pixelzebra.”


Diederik: “Het programma gaat vooral om het ontdekken van je eigen visie, waar je persoonlijke kracht als leider zit en waarin je nog moet verbeteren. Doordat de opleiding verspreid is over zes maanden, heb je ook de tijd om de dingen die je leert toe te passen in de dagelijkse werkzaamheden en te reflecteren op situaties die we daadwerkelijk meemaken. Mijn belangrijkste leerpunt is hoe je de collectieve slimheid van je organisatie beter kunt benutten.’’

Wat vonden jullie collega’s ervan dat jullie deze opleiding wilden gaan doen?

Diederik: “Er werd heel positief op gereageerd. Natuurlijk kunnen we een hoop leren door mee te lopen met en af te kijken van leidinggevenden binnen onze organisatie, maar dan kunnen we nooit onze eigen visie vormgeven. Soms is het juist goed om even uit je eigen bubbel te stappen. Zo leer je er met een andere blik naar te kijken.”

Wat is jullie toekomst bij Pixelzebra?

Tim: “Natuurlijk hoop ik dat we met Pixelzebra verder door kunnen groeien. Maar ik wil wel proberen om onze kernwaarden te behouden. We hebben zo’n hecht team en er is zoveel ruimte om in je kracht te staan!”


Diederik: “Pixelzebra is geen organisatie waar elke maand tien nieuwe collega’s of trainees starten. Dat maakt ons team hecht. We kunnen volgende week zomaar een heel nieuw traject starten, en zijn dan alsnog volledig op elkaar ingespeeld. Ik vind het belangrijk dat we blijven doen wat we leuk vinden, waar we goed in zijn en dat we een hecht team blijven.”

Wat maakt Pixelzebra anders dan andere bedrijven?

Tim: “Bij Pixelzebra heb ik echt een soort familiegevoel. Dat merkte ik al vanaf het eerste gesprek. Je voelt ook echt dat je gewaardeerd wordt, en dat is heel veel waard. Zo heb je de vrijheid om te doen wat je leuk vindt, en krijg je het vertrouwen om innovatieve dingen te ontdekken. We werken voor heel veel verschillende klanten uit allerlei branches, dus geen dag is hetzelfde en er zijn kansen genoeg.”


Diederik: “Dat gevoel heb ik ook. Het is een hele warme organisatie waarin we écht een hecht team zijn. Ik kom net als Tim uit een ondernemersfamilie, en kunnen ons ondernemershart bij Pixelzebra te laten spreken. We mogen onze ideeën uitspreken én uitvoeren zonder dat we ingewikkelde procedures af moeten vinken. Ook denken we niet vanuit wat we niet kunnen, maar juist vanuit kansen en mogelijkheden. Zo vinden we voor elke uitdaging een oplossing.”

Jessica van Straten
Corporate Recruiter
vanstraten@axelio.eu
06-13987502
Meer weten over werken bij Pixelzebra?
Plan een afspraak

Wil je meer weten over werken bij Pixelzebra of bij één van de andere bedrijven van Axelio? Ik kom graag met je in contact.