Mensen in hun kracht zetten

Maak kennis met Jelle. Heel geleidelijk groeide hij door van technisch consultant naar manager van de afdeling Development en Support. In plaats van zelf oplossingen bouwen, doet hij dat nu samen met een hecht en betrokken team. Zijn grootste doel? Mensen in hun kracht zetten.

hero pattern
X Xperit.png

Wie is Jelle?

“Hoi, ik ben Jelle en ik werk al een lange tijd met veel plezier bij Xperit. In het begin van mijn carrière heb ik ervaring opgedaan in de tv-wereld en als internationaal consultant. Door een traineeship waarin ik alles leerde over Navision, wilde ik meer doen met de ERP-oplossing van Microsoft. Toen kwam ik in contact met Xperit: een nog jong bedrijf waarin ik een functie als technisch consultant kon invullen. Ik werd getraind door één van de oprichters, die echt alles over het Microsoft ecosysteem wist. Hierdoor leerde ik in no-time ontzettend veel.”

Wat doe je bij Xperit?

“Toen ik als consultant begon, werkte ik aan technische oplossingen voor onze klanten. Daarna ben ik me steeds meer gaan richten op accountmanagement, totdat er een manager nodig was voor het Customer Service Team. Later maakte ik de overstap naar manager van de afdeling Development en Support.”

Wat maakt Xperit zo’n leuk bedrijf om voor te werken?

“Ik ben iemand die het liefst werkt in een hecht team. No nonsens, schouders eronder en gaan. Het leukste van Xperit is dat we een soort familie zijn. We weten wat we aan elkaar hebben en we staan voor elkaar klaar; ook als iets niet helemaal gaat zoals je zou willen. We krijgen het altijd samen voor elkaar om een project goed op te leveren, waardoor de klant tevreden is.

Daarnaast raak je met Microsoft Dynamics niet uitgespeeld. De ontwikkelingen zijn bijna niet bij te houden. Vroeger had je alleen Navision waarin je alles deed, nu heb je er een ontzettend uitgebreid ecosysteem en een heel Power Platform bij. Eigenlijk zijn het nu dus allemaal aparte producten, in plaats van één product. Je combineert dus heel veel technieken om een oplossing voor een klant te maken, waardoor de mogelijkheden eindeloos zijn. En dat verveelt nooit.

Ook zijn we nu onderdeel van Axelio, wat weer nieuwe kansen met zich meebrengt. Zo waren we vóór Axelio net te klein voor de grote projecten, en te groot voor de kleine. Nu kunnen we accelereren, en de stappen zetten die ons verder brengen.”

Hoe zou jij je team omschrijven?

“Doordat Microsoft Dynamics zo breed is, hebben we nu ook een team met heel veel verschillende expertises. Van het maken van interfaces tot het schrijven van maatwerk code, en van het installeren van hardware tot het doen van migraties.

We zijn een heel hecht team, ondanks dat iedereen een andere expertise heeft. We spreken elkaar dagelijks tijdens een korte stand-up, zodat we weten wat er speelt en of er iemand extra hulp of tijd nodig heeft. We hebben daarnaast een goede balans tussen werken op kantoor, bij de klant en thuis.

We staan altijd klaar om te helpen wanneer iemand vastloopt. En er is bij ons ook ruimte voor een grapje, wat lekkers en gezelligheid. We zijn dus een informeel en betrokken team, en werken keihard om met elkaar mooie resultaten te behalen.”

Hoe was het om te switchen van een technische rol naar een managementfunctie? “Eigenlijk is het voor mij een heel natuurlijk proces geweest. Doordat ik zo geleidelijk ben doorgegroeid, heb ik nooit echt het gevoel gehad dat ik iets heel anders ben gaan doen. Ik heb een technisch hart. Dus toen ik voor het eerst een team ging aansturen, draaide ik zelf nog volle bak mee. Uiteindelijk groeit zo’n team, waardoor ik nu niet meer dagelijks met mijn voeten in de klei sta. Toch voelt de groei naar manager heel goed, juist omdat het zo’n natuurlijk proces was.”

Wat moet je in huis hebben om een goede manager te kunnen zijn bij Xperit?

“Je bent er voor de mensen, en laat ze in hun waarde. Dat is het belangrijkste. Je creëert een leuke werkomgeving, maar zorgt er ook voor dat je gezamenlijk de deadlines haalt. Daarnaast zorg je ervoor dat je met je team toffe dingen maakt, en de klant helpt om naar een volgend niveau te gaan. Doordat ik zelf ook technische kennis heb, kan ik meedenken met vraagstukken die leven in het team. Maar tegelijkertijd motiveer ik het team ook om het zelf op te pakken.”

Wat vind jij het belangrijkste binnen je team?

“Dat is een vraag die ik elke maand anders kan beantwoorden. We zijn ons tenslotte continu aan het ontwikkelen. Wat ik op dit moment het belangrijkste vind, is dat we binnen het team op dezelfde manier werken. Dat betekent dat we goede procedures neerzetten waardoor we structuur krijgen, en daarnaast dat iedereen zich goed voelt bij de dingen die ze doen. Ik vind het belangrijk dat het team niet te veel stress heeft, en dat we met z’n allen blij worden van het werk. Zo kunnen we presteren en mooie dingen binnen de afgesproken tijd opleveren.”
Jessica van Straten
Corporate Recruiter
vanstraten@axelio.eu
06-13987502
Meer weten over werken bij Xperit?
Plan een afspraak

Wil je meer weten over werken bij Xperit of bij één van de andere bedrijven van Axelio? Ik kom graag met je in contact.