Gedreven door persoonlijke ontwikkeling

Richard ten Katen

Richard ten Katen is manager consultancy bij Xperit. Hij focust op persoonlijke groei en teamspirit. Xperit biedt een informele werkomgeving en is trots op haar rol als Microsoft Business Central specialist. Voor Richard is Xperit/Axelio een plek van groei, diversiteit en teamgeest. Maar bovenal: het is meer dan alleen werk.

hero pattern

Even voorstellen

Maak kennis met Richard ten Katen, sinds 2021 werkzaam als manager consultancy bij Xperit. Daarnaast is hij de trotse vader van Pim en Isa. Richard heeft een achtergrond in bedrijfskundige informatica en een grote passie voor bedrijfsprocessen. “Bij Xperit breng ik deze combinatie helemaal tot uiting.”

Persoonlijke groei en teamspirit

Als manager consulancy bij Xperit draait het voor Richard om het aanmoedigen van persoonlijke en professionele groei. “Wij kijken naar iemand als persoon en niet als werknemer of nummer.” Bij Xperit worden medewerkers echt als individuen gezien, wat blijkt uit het geven van persoonlijke cadeaus op verjaardagen en het gezamenlijk sporten op vrijdagochtend. Bovendien bevordert de samenwerking op diverse projecten het delen van kennis en kunde tussen collega's. En dat terwijl ook buiten het werk passies worden gedeeld, zoals het bijwonen van voetbalwedstrijden of evenementen. “Ik vind het belangrijk om drijfveren en ambities te kennen zodat we concreet een plan kunnen maken om daar te komen.” Zelf ziet hij zijn rol eerder als een coach dan als een leidinggevende. “Ik geloof sterk in het belang van verbinding binnen het team en in de kwetsbaarheid van jezelf laten zien.”

De gezelligheid en informele sfeer binnen het team komt tot uiting in leuke events die zowel binnen het eigen team als vanuit Axelio worden georganiseerd. Denk dan aan uiteenlopende kennissessies en jaarlijkse evenementen. Richard ziet de teamleden niet alleen professioneel groeien, maar ook ontwikkelen van hun gezamenlijke ervaringen. Iedereen is benaderbaar. “Je kan collega’s bellen als je een probleem hebt en krijgt dan ook de nodige hulp. Ik heb het gevoel dat er veel cohesie is in het MT-team. Die saamhorigheid straal je ook uit naar de rest van het bedrijf. Dat is één van de grote kansen die ontstond toen Axelio erbij kwam: één bedrijf waar je alles kan leren.”

Op het gebied van kennisdeling is Xperit trots op haar rol als Business Central specialist. Maandelijks worden er kennissessies georganiseerd waarbij teamleden de kans krijgen om meer te leren over de volledige Dynamics 365 suite. Richard legt uit dat nieuwe ontwikkelingen zoals AI en Co-Pilot steeds meer aandacht krijgen omdat ze bij Xperit goed onderzoek doen naar de kansen hiervan voor hun klanten.

Xperit & Axelio

Xperit is één van de organisaties die onderdeel zijn van Axelio. We profiteren van meer structuur, duidelijkheid en daardoor is er rust in het bedrijf gekomen. Kwetsbaarheid wordt omarmd en fouten maken is toegestaan.” Richard vertelt dat gezamenlijke projecten niet alleen uitdagingen met zich meebrengen, maar ook mooie leermomenten. “Niet alles verloopt vlekkeloos, maar juist in die uitdagingen liggen kansen voor persoonlijke ontwikkeling.” Samen pakken ze gezamenlijke trajecten op. Dit is uitdagend en tegelijkertijd heel leerzaam en tof. Iedereen zet zich in en is gemotiveerd om beter te presteren, de klant beter te helpen en zichzelf te ontwikkelen. Het is belangrijk om kritisch naar jezelf te kijken en elkaar feedback te geven. Maar ook het vieren van successen en elkaar complimenten geven.

Waarom werken bij Xperit? Voor Richard is de keuze klip en klaar: Xperit is meer dan een werkplek. “Het is een omgeving waar persoonlijke groei, teamgeest en een vleugje humor de boventoon voeren. Hier omarmen we verantwoordelijkheid, bieden we de vrijheid om te excelleren en kan iedereen zichzelf zijn.” Elke dag is een nieuw avontuur en een kans om te leren en te groeien.

Jessica van Straten
Corporate Recruiter
vanstraten@axelio.eu
06-13987502
Geef jouw groei de ruimte
Plan een afspraak

Heb je interesse in een uitdagende positie bij Axelio of Xperit? Ik kom graag met je in contact!