Dit doet een functioneel consultant

Het is niet alleen een kwestie van cijfers en codes bij Xperit. Persoonlijk contact, aandacht en elke dag weer nieuwe uitdagingen: Maud zit hier helemaal op haar plek. Ze geeft ons een kijkje in haar veelzijdige werk als functioneel consultant bij Xperit (onderdeel van Axelio).

hero pattern

Wie is Maud?

“Ik ben Maud en ik kom uit Ede, waar ik geboren en getogen ben. Ik had nooit gedacht dat ik na mijn studie over klant- en koopgedrag in de IT terecht zou komen. Het lijkt op het eerste gezicht ook heel iets anders, maar het was een brede studie die ik op mijn eigen manier heb ingevuld. En dat blijkt nu toch heel nuttig te zijn!


Hoe ben je bij Xperit terechtgekomen?

“Met mijn studie bleek ik eigenlijk vooral onderzoek te moeten doen voor bedrijven. Maar ik sta veel liever met mijn voeten in de klei. Daarom bleef ik na mijn studie plakken bij de Albert Heijn. Ik groeide snel: ik had opeens een hele winkel onder mijn hoede. Van de inrichting van het nieuwe pand tot het aansturen van 140 pubers. Toen dat eenmaal op rolletjes liep, was ik toe aan iets nieuws. Xperit kwam op mijn pad: via via kreeg ik het advies om daar eens te gaan kletsen. Dat ging supergoed! Ik had misschien niet de juiste papieren, maar er waren wel belangrijke raakvlakken. De core business is natuurlijk Microsoft 365 Business Central, waar ik tot die dag nog nooit van had gehoord. Maar ze wilden me graag een kans én de juiste opleiding bieden.”

Wat doe je bij Xperit?

“Ik ben functioneel consultant. Dat klinkt een stuk technischer dan het is; ik ben namelijk vooral aan het praten met onze (toekomstige) klanten. Ik adviseer ze over de implementatie van het ERP-systeem van Microsoft 365 Business Central. Ik richt me daarin onder andere op de servicemodule, autorisaties en een aantal van onze eigen extensies, zoals Document Capture.”

Welke verschillende consultants werken er bij Xperit?

“Naast functioneel consultants hebben we nog projectmanagers, technisch consultants en support consultants. Op een project heb je al die disciplines nodig; je hebt sámen de kennis. Het komt dus ook eigenlijk nooit voor dat ik alleen bij een klant kom. Zo’n gesprek met een klant is trouwens vaak op locatie. Heel leuk! Je krijgt een kijkje in de keuken bij bedrijven in heel Nederland, groot en klein. Hoe bijzonder is het dat je zo op plekken komt waar je normaal gesproken nooit zou komen?”

Voor welke klanten doe je dit?

“Onze klanten zitten vooral in de handels- en productiebedrijven. Doordat we nu met veel bedrijven binnen Axelio samenwerken, werken we voor steeds meer verschillende klanten. We hebben allemaal onze eigen expertise en kunnen elkaar dus zo versterken. Een leuke uitdaging, want we krijgen opeens ook klanten buiten onze eigen comfortzone.”

Wat maakt je baan zo leuk?

“Echt de mensen. Ik kom met allemaal mensen in contact en ik kan ze ook nog eens helpen. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren heel erg veel geleerd over het ERP-systeem van Microsoft Dynamics. Zo kan ik onze klanten steeds beter adviseren.”

Hoe kan je doorgroeien in jouw functie?

“Uiteindelijk zou ik graag naar een combinatie van functioneel consultant en projectmanager toe willen. Ik heb achter de schermen al geholpen met het opzetten van onze interne tool voor projectmanagement. Dat scheelt, want nu weet ik al hoe deze technisch werkt. Het fijne is dat er bij Xperit veel ruimte is om door te groeien. Ook op andere vlakken trouwens; ik ben drie maanden in het buitenland geweest om te werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling. In goed overleg kon ik lange tijd vrij nemen, waardoor ik me kon focussen op wat voor mij belangrijk is. Ook daar is oog voor.”

Hoe is het om als vrouw in de IT te werken?

“Er is eigenlijk geen verschil, we zijn gewoon gelijkwaardig aan elkaar. Al voelt het voor mij ook een beetje alsof ik twintig grote broers heb rondlopen hier. We zijn één grote familie, maar ik weet dat ze me in mijn werk heel serieus nemen. Voor klanten kan het trouwens ook wel prettig zijn om af en toe wat vrouwelijke energie aan tafel te hebben. Al denk ik dat het uiteindelijk alles te maken heeft met je persoonlijkheid en instelling.”

Axelio is flink gegroeid. Welke voordelen zie jij hiervan terug?

“We kunnen nu veel groter denken, omdat we met meer bedrijven zijn. Er is een groter deel van de markt te bedienen en daardoor ontstaan veel mooie kansen. De gemeenschappelijke factor binnen Axelio is Microsoft; met elkaar kunnen we alle facetten daarvan nu steeds beter combineren. De samenwerking verlaagt de drempel om onze comfortzone te verlaten, want we kunnen aanhaken bij een bedrijf dat gespecialiseerd is. Dat biedt kansen tot meer uitdaging en daar hou ik van.”

Waarom raad je anderen aan om te komen werken Xperit?

“Hoewel we op grote schaal werken, is ons clubje best klein. Dat merk je aan de sfeer en vind ik echt een enorme toegevoegde waarde. We werken met grote bedrijven, maar de manier waarop is heel persoonlijk. Ook vind je hier uitdaging en is er mogelijkheid om te groeien. Door het brede palet aan klanten waar we komen, maar ook doordat er binnen Axelio steeds meer samenwerking ontstaat. Je bent niet beperkt tot de grenzen van alleen Xperit en dat geeft een brede horizon. Een kleinschalig bedrijf met grootschalige uitdagingen.”

Jessica van Straten
Corporate Recruiter
vanstraten@axelio.eu
06-13987502
Plan een afspraak
Meer weten over werken bij Xperit?

Wil je meer weten over werken bij Xperit of bij één van de andere bedrijven van Axelio? Ik kom graag met je in contact.