De kracht van BEND: doen waar je goed in bent

Consultant Bert Bouwers - recht door zee, ambitieus en resultaatgericht - geeft een kijkje achter de schermen bij ons flexibele bedrijf. Strakke kaders en stugge lijnen? Hier kiezen we voor teamwork en samen de klus klaren.

hero pattern
Bend_CRM.png

Wie is Bert?

“Ik woon samen met mijn vriendin en 2 dochtertjes in Meerstad, een nieuwbouwwijk onder de rook van Groningen. Ik heb altijd geroepen dat ik nooit buiten de stad ga wonen; dopen ze Meerstad om tot een dorp… Ik hou het er maar gewoon op dat ik in Groningen woon! Verder volleybal ik veel. Dat heb ik vroeger op hoog niveau gedaan en doe dat nu gezellig met vrienden. Daarnaast ben ik vaak op de fiets te vinden. 2 sportieve hobby’s dus.”

Wat doe je bij BEND?

“Van alles! Ik ben consultant, maar dat is heel breed. Waar ik bij de ene klant fungeer als projectmanager van technische projecten, ben ik bij de andere klant vooral aan het praten en adviseren. Daar zit ik meer in de rol van business consultant. Heel veelzijdig dus. De afgelopen jaren ben ik in mijn functie gegroeid; toen ik binnenkwam, volgde ik eerst netjes de voorgeschotelde opdrachten op. Ik had al snel de ambitie om meer te doen en die kans kreeg ik bij onze klant Deltion College. Dat verliep heel natuurlijk, zo gaat dat hier. Er ontstaat ruimte binnen een opdracht en als collega’s onderling haken we elkaar aan. Je krijgt veel vrijheid om er zelf wat van te maken.”

Voor welke klanten werk je?

“Ik werk voornamelijk voor onderwijsinstellingen en dan met name de niet-commerciële. Binnen BEND als geheel komt zo’n driekwart van de klanten uit het onderwijs, binnen mijn eigen klantenbestand is dat ongeveer 90 procent. Zo werk ik bijvoorbeeld voor NHL Stenden Hogeschool, Universiteit Twente, Deltion College, Hogeschool Rotterdam en ROC Friese Poort. We mogen dan misschien in het hoge noorden zitten, maar klanten uit heel Nederland weten ons gelukkig te vinden.”

Met welke uitdagingen help jij je klanten het liefst?

“Ik help mijn klanten het liefst met het neerzetten van een concept en bijbehorende principes. Samen systeemkaders neerzetten en nadenken over hoe we die goed kunnen vormgeven voor de toekomst. Het is een mooi moment als een klant de touwtjes uit handen durft te geven, dat geeft vertrouwen. Verder vind ik het op z’n tijd leuk om hele technische klussen te doen. Die vallen dan net even buiten mijn comfortzone en expertise. Het is gaaf om zelf iets te bouwen en ik leer er veel van!”

Wat moet je in huis hebben om een goede BEND-consultant te zijn?

“Eigenaarschap, assertiviteit en een beetje durf. We verwachten hier wel wat van je, vooral nieuwsgierigheid. Daarom krijg je hier ook weleens een vrije opdracht, waarin je helemaal los kunt gaan. Je eigen casus maken en die vervolgens zelf helemaal uitwerken. Zo leer je veel over de organisatie en ons product. Toen ik zelf bij BEND begon, had ik nog helemaal geen ervaring met Microsoft Dynamics 365. Het is dus geen must om van tevoren alle kennis al in huis te hebben, maar je moet het wel wíllen leren en er vervolgens helemaal voor gaan.”

Hoe houd je het al zo lang vol bij BEND?

“Het werk dat ik doe is leuk, de arbeidsvoorwaarden zijn goed, ik heb een leuke groep mensen om me heen en ik krijg verantwoordelijkheid in de organisatie. Die combinatie zorgt ervoor dat ik het nog steeds naar mijn zin heb bij BEND. Ook blijf ik mezelf ontwikkelen, dus ja: waarom dan nog ergens anders heen?”

Wat maakt BEND anders dan andere bedrijven?

“Onze nuchtere bedrijfscultuur. Linksom of rechtsom, we komen er wel uit. Dat geldt voor onze klanten én voor ons als medewerkers. Als je iets wilt, dan kunnen we dat regelen. We buigen hier mee met de situatie, ik weet niet of elk bedrijf zo flexibel is. We werken bijvoorbeeld ook niet met een vast takenpakket. Je doet wat je leuk vindt en wat nodig is. Dat is een flexibele grens. Zolang we met z’n allen maar een goed eindresultaat behalen.”

Hoe omschrijf je jouw collega’s en de werksfeer?

“We hebben een gezellige werksfeer en leuke collega’s in het team. Het is heel informeel en relaxed allemaal. Ongedwongen, zonder hiërarchische setting. Hoewel we de vrijheid hebben om thuis te werken, ben ik eigenlijk het liefst op kantoor. Je kunt dingen makkelijk afstemmen en hebt beter door hoe het met iedereen gaat. Alleen de maandag is van oudsher een vaste teamdag: we bespreken dan het weekend én ieders planning voor de komende week. Verder doen we het hier echt samen. We haken elkaar regelmatig aan bij opdrachten, op basis van ieders specifieke kracht en kennis. Als team voelen we de verantwoordelijkheid om te komen tot een goed eindresultaat voor onze klanten.”

Wat kunnen nieuwe collega’s verwachten?

“Hoewel we niet van de vaste lijstjes zijn, zorgen we wél voor een goed programma als je hier binnenkomt. De eerste maand heb je elke dag iets te doen. Dat zorgt voor structuur en je leert collega’s en klanten goed kennen. Omdat je vanaf dag 1 al met je buddy op pad gaat, kun je gelijk met concrete dingen aan de slag. Dankzij speciale learnings krijg je ook de theoretische onderbouwing snel onder de knie.”

Hoe zie jij de toekomst van BEND voor je?

“Sinds we onderdeel zijn van Axelio hebben we regelmatig contact met Pixelzebra. Dat is eigenlijk een beetje de grote broer van BEND: ze doen hetzelfde, alleen in een andere markt en met een groter team. Het lijkt me gaaf als wij daar als bedrijf ook naar toe kunnen groeien. Die ruimte en potentie is er wel. Ook ikzelf blijf me ontwikkelen: ik zit nu in een traject om door te groeien naar een leidinggevende rol. We hebben hier geen vastgestelde kaders en kunnen groeien op een manier die het best past bij ons als persoon en als bedrijf.”

Werken bij Axelio

Wil je meer weten over werken bij BEND of bij één van de andere bedrijven van Axelio? Ik kom graag met je in contact.
Jessica van Straten
Corporate Recruiter
vanstraten@axelio.eu
06-13987502
Meer weten over werken bij BEND?
Plan een afspraak

Wil je meer weten over werken bij BEND of bij één van de andere bedrijven van Axelio? Ik kom graag met je in contact.