hero pattern

Ambitie wordt beloond bij Newminds

In twee jaar tijd van junior naar teamlead doorgroeien? Bij Newminds (onderdeel van Axelio) kan het en Rob is het bewijs. Dat hij er hard voor heeft gewerkt, is wel duidelijk. Maar het zegt ook genoeg over de kansen die je voor jezelf kunt creëren. We gingen in gesprek met Rob en Eric (directeur bij Newminds), om meer over zijn carrière bij Newminds te horen.

hero pattern
X Newminds.png

Wie zijn Rob en Eric?

Rob: “Ik ben 26 jaar en woon sinds vier jaar in Zwolle. Voordat ik bij Newminds begon, deed ik een management traineeship bij een high-tech machinebouwer. Hier ben ik in aanraking met ERP gekomen, en dat vond ik gelijk erg interessant. Doordat ik twee jaar geleden vanwege corona op zoek moest naar een nieuwe baan, raakte ik in gesprek met Newminds. Na enkele leuke gesprekken kon ik aan de slag gaan als business consultant, en deze kans greep ik met beide handen aan. Eric gaf aan dat het een uitdaging zou worden, maar daar houd ik juist van. Dus ondanks het ongelukkige ontslag destijds, ben ik erg blij dat op dat moment Newminds op mijn pad is gekomen. Dit was de juiste stap vooruit en ik werk hier met erg veel plezier!

Eric: “Nadat ik dertig jaar geleden mijn opleiding Technische Bedrijfskunde had afgerond, heb ik veel ervaring opgedaan in zowel de saleswereld als Operations Management. Daarna ben ik aan de slag gegaan als General Manager. Drie jaar geleden kwam voor mij de mogelijkheid om bij Newminds aan de slag te gaan als directeur.”

Rob begon met weinig ervaring bij Newminds, waarom toch die kans?

Eric: “Tijdens een sollicitatiegesprek wil ik weten wat voor type iemand is. Ervaring vind ik minder belangrijk, zolang het maar goed voelt en de klik er is. Dat weet je vaak al na een paar minuten. Bij Rob merkte ik direct dat hij heel veel ambitie had. Daarnaast is hij analytisch sterk en heeft hij veel kennis over bedrijfskundige processen. Dat was precies wat ik zocht. Dus toen Rob tegen mij zei dat hij op zoek was naar een uitdaging, zei ik vrij snel: ‘Dan kan je die krijgen ook!’”

Rob: “Ik ben leergierig, en word graag uitgedaagd. Als ik ergens niet goed in ben, dan zorg ik ervoor dat ik dit mij snel eigen maak. Zo was vroeger m’n Engels niet al te best, dus besloot ik een studie in Engeland te gaan doen. Nu heb ik daar weer veel profijt van, tijdens het contact met onze internationale klanten. Dat ik deze kans bij Newminds heb gekregen, zegt ook veel over de organisatie. Als je je schouders eronder zet, is er echt veel mogelijk. Waar ik bij mijn vorige werkgever nog wel eens op zoek was naar meer uitdaging, krijg ik deze bij Newminds meer dan voldoende en kan ik blijven groeien. Dit sluit erg goed aan bij mij en mijn ambities.”

Rob, sinds 1 januari ben je Teamlead Business Consultancy, gefeliciteerd!

Rob: “Dank je wel! De afgelopen tijd bleek dat een Teamlead Business Consultancy echt nodig is om het overzicht te kunnen bewaren tussen alle projecten die we doen. In plaats van mensen aannemen om onze vacatures te vullen, kijken we bij Newminds eerst naar wie in de organisatie de ambitie en de benodigde kwaliteiten heeft om door te groeien. Zo ging het bij mij ook; ik vervulde steeds meer taken die bij deze functie horen, en groeide zo steeds meer naar mijn nieuwe rol toe. Maar sinds 1 januari is het écht officieel.”

Eric: “Rob is sterk in het coördineren en organiseren, waardoor deze functie heel goed bij hem past. Maar als je een stap wilt maken, moet je daar focus op hebben en energie in steken. Dat deed Rob ook. Hij heeft heel veel ambitie, dus hij heeft hard gewerkt om te komen waar hij nu is. Hij heeft het dan ook meer dan verdiend. Omdat de functie helemaal nieuw is, hebben we de rol samen vormgegeven en de inhoud afgestemd op de groeistrategie van de organisatie.”

Wat maakt Newminds nou zo leuk?

Eric: “Doordat we een platte organisatie hebben, zijn we allemaal gemotiveerd om mooie resultaten te halen. We werken met een team vol professionals, daar komt een stukje verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid bij kijken, maar zorgt er ook voor dat we allemaal voor elkaar klaar staan.”

Rob: “We zijn stuk voor stuk bereid om hard te werken. We werken met bedrijfskritische software, wat niet stil kan komen te staan. Dat betekent dat we best wel een verantwoordelijkheid hebben als organisatie. Wanneer het nodig is, is iedereen dan ook bereid om een stapje extra te doen. Doordat we met z’n allen hard werken en hetgeen doen wat we leuk vinden, leer je in een hoog tempo. Daarnaast is er ook veel ruimte voor humor en kan ik bij Newminds mijzelf zijn, dit vind ik erg belangrijk.

Wat hopen jullie met Newminds in de toekomst te bereiken?

Eric: “We zijn nu al heel ver met onze eigen software voor fieldservice toepassingen en veldgewas in de agrarische sector. We willen hiermee heel graag marktleider worden. Daarnaast willen we het MKB goed blijven ondersteunen in het implementeren van het ERP-systeem. In de basis zijn wij namelijk een solution partner voor Microsoft Business Central. Nu we onderdeel zijn van de Axelio, hebben we ook nog eens veel meer collega’s die ons kunnen helpen. We zoeken elkaar dan ook steeds meer op en delen onze kennis met elkaar.””

Rob: “We zijn van oorsprong meer een ontwikkelclub dan een consultancy-club. We hebben in de loop der jaren flink wat kennis opgebouwd van onder andere de field-service markt en de Agrarische sector gericht op veldgewas. De combinatie van kennis op het gebied van softwareontwikkeling en het hebben van robuuste kennis van de verschillende markten, maakt dat we veel klanten kunnen helpen. Dit maakt het werk uitdagend, en dit zal ik de toekomst niet snel veranderen. Zelf zie ik met veel energie en enthousiasme deze uitdagingen graag tegemoet.”

Werken bij Axelio

Wil je meer weten over werken bij Newminds of bij één van de andere bedrijven van Axelio? Ik kom graag met je in contact.

Jessica van Straten - profiel.JPG

Jessica van Straten

Corporate Recruiter

Tel: 06-13987502

Mail: vanstraten@axelio.eu

Wij maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de site stem je hiermee in.