hero pattern

2023 Release Wave 1: Dynamics 365 Sales

Microsoft heeft de afgelopen jaren met Dynamics 365 een geweldig ERP- en CRM-systeem neergezet, dat continu in ontwikkeling is. Twee keer per jaar komt er een grote update uit, een zogenoemde Release Wave. En dat betekent heel veel nieuwe mogelijkheden en verbeteringen voor alle tools die onder Microsoft Dynamics 365 vallen, dus ook voor Dynamics 365 Sales. In dit artikel vertellen we je precies wat jij moet weten over de updates van de Sales-module.

hero pattern
Onderdeel Axelio.png

Dit is Microsoft Dynamics 365 Sales

Voordat we de diepte in duiken, geven we je een spoedcursus over Microsoft Dynamics 365 Sales. De Sales-module valt onder één grote paraplu, genaamd Dynamics 365. Deze paraplu kan je onderverdelen in twee hoofdonderdelen: ERP en CRM. Dynamics 365 Sales valt onder CRM.

Voordat in 2018 Dynamics 365 werd gelanceerd, vielen alle CRM-oplossingen onder ‘CRM Online’. Er was één systeem dat voor elk bedrijf hetzelfde werkte. Tegenwoordig voeg je modules toe aan je Dynamics 365 omgeving, waardoor je zelf een pakket kan samenstellen, afgestemd op jouw situatie. Eén van de modules die je hieraan kunt toevoegen, is de Sales-module. Hiermee houd je volledige controle op de sales-pijplijn van de organisatie. Dit maakt de Sales-module één van de belangrijkste modules van Dynamics 365.

Voor wie is deze Release Wave?

Goed nieuws: iedereen die Dynamics 365 in de cloud heeft draaien, komt in aanmerking voor de update. Om alles in goede banen te laten verlopen, helpen we je graag. Neem gerust contact op, dan zorgen we ervoor dat de update binnenkort op jouw omgeving wordt geïnstalleerd.

De 5 belangrijkste updates van april 2023

Bij elke Release Wave worden er honderden onderdelen vernieuwd, verbeterd en toegevoegd. Microsoft maakt over elke Release Wave documentatie, zodat we precies kunnen zien wat er nieuw is. Maar daar doorheen ploeteren, dat kost nogal wat tijd. Daarom hebben wij dat voor je gedaan, zodat je hier alleen leest wat je écht moet weten. Hieronder vind je de belangrijkste updates van deze Release Wave.

1.Verbeterde Bird Eye View van jouw sales-pijplijn

Eén van de belangrijkste nieuwe functies in Dynamics 365 is de Bird Eye View in je pijplijn management. Deze functie bestond al, maar was nog niet standaard én nog niet zo goed aanpasbaar als dat deze nu is. De nieuwe Bird Eye View biedt op een visuele manier een overzicht van de kansen die zich voordoen, inclusief de status, grootte en verwachte omzet voor het eerste jaar. Dit maakt het gemakkelijker om te zien waarop je je moet focussen en waarop niet. Je kunt de weergave zelf aanpassen, waardoor je alleen de informatie ziet die voor jou relevant is.

Daarnaast helpt AI je om in te schatten welke contacten aandacht nodig hebben. Een groen contact is helemaal tevreden, maar bij een rood contact is werk aan de winkel. AI bepaalt de kleur op basis van verschillende parameters, zoals de toon in mails en het aantal contactmomenten.

2.Automatische inzichten tijdens gesprekken

Naast je Teams-omgeving kan je nu ook veel externe softphone-aanbieders aan je Dynamics 365 Sales koppelen. En dit is handig, want dit gaat je een hoop tijd besparen. Zo krijg je tijdens een telefoongesprek tips van de AI-tool, bijvoorbeeld onderwerpen waarop je kunt inhaken of openstaande punten uit een vorige call die je nog moet bespreken.

Daarnaast kan je automatisch een samenvatting van het gesprek laten maken, en belangrijke details uit een telefoongesprek laten vastleggen. Zo worden de hoogtepunten van een saleskwalificatie in het gesprek direct inzichtelijk, zodat vragen over budget, wie beslist, noodzaak en de timeline automatisch terug te vinden zijn. Het systeem slaat het gesprek en de hoogtepunten op, zodat je gemakkelijk belangrijke informatie op een later moment terug kunt vinden én luisteren. Vertrouwelijke informatie, zoals een geboortedatum of creditcardnummer, wordt vanaf nu automatisch uit een telefoongesprek gehaald.

3.Intentie-detectie voor betere lead-generatie

Met Intentie-detectie kan AI je helpen bij het bepalen van de intentie van je leads. Wil iemand alleen informatie, of is hij of zij ook bereid om te kopen? Dit helpt je om direct actie te ondernemen op de meest kansrijke leads, waardoor je minder tijd kwijt bent aan het benaderen van minder relevante prospects.

4.Proactieve takenlijst voor Guided Selling

Wanneer je de informatie van een klant opent, zag je altijd al een tijdlijn met de belangrijkste gebeurtenissen. Deze functie is nu verder uitgebreid met proactieve taken. Zo weet je direct wat er op korte termijn moet gebeuren. Alle taken die er staan zijn direct uit te voeren, zodat je gelijk aan de slag kunt met bijvoorbeeld het schrijven van een mail, het maken van een offerte of het opvolgen van een taak die in een eerdere mail stond.

5.Manager Insights Dashboard

Met dit nieuwe dashboard kunnen managers direct inzicht krijgen in de volledige sales-pijplijn. Je kunt het dashboard naar eigen wens aanpassen, zodat je alle belangrijke informatie in één oogopslag te zien krijgt. Denk aan de leadconversie, aantal contactmomenten en de gemiddelde duur van telefoongesprekken. Het werkt daarnaast ook met de telefoonintegratie, zodat je echt kunt zien hoe succesvol de telefoongesprekken van het salesteam zijn. Op dit dashboard moeten we nog wel even wachten: waarschijnlijk lanceert Microsoft deze nieuwe functie in september van dit jaar.

6.Direct inzicht in stakeholders en interne relaties

Last but not least: je hebt nu ook de mogelijkheid om de relaties tussen verschillende contacten in een organisatie in kaart te brengen. Zo kun je zien wie de belangrijke stakeholders zijn, wat hun functie is en wat hun sentiment is. Dit kan je helpen bij het opbouwen van relaties en het verbeteren van de communicatie binnen de organisatie.

Meer weten over deze Release Wave?

Wil je weten wat deze Release Wave nog meer te bieden heeft voor jouw organisatie? Of wil je de mogelijkheden bespreken om ook te kunnen updaten naar de nieuwste versie? Dan staat je contactpersoon klaar om je te helpen. Bel ons, mail of vul het contactformulier in. Wil je zelf alles van deze Release Wave doornemen? Kijk dan op de website van Microsoft. Hier staan alle updates tot in detail uitgelegd.