Initiatief tonen wordt beloond

Sezer Karaöz

Sezer Karaöz brengt een frisse wind binnen zijn team. De overgang van een groter naar een kleiner bedrijf bracht hem niet alleen een gevoel van saamhorigheid, maar ook de vrijheid om zijn professionele en persoonlijke groei te stimuleren. Met een nadruk op initiatief, teamwork en waardering heeft Sezer zijn plek gevonden in een omgeving die zijn vaardigheden én welzijn waardeert.

hero pattern

Maak kennis met Sezer!

Sezer Karaöz is een enthousiaste Dynamics 365 CE Consultant bij Pixelzebra. Bij Pixelzebra en Axelio heeft hij het beste van twee werelden gevonden. De bedrijfscultuur, sfeer en het gevoel één team te zijn spraken hem meteen aan. “Van een groot bedrijf naar een wat kleiner team. Dingen duren allemaal minder lang in een vlakke organisatie waarin je dagelijks contact hebt met collega’s. Je hebt echt gevoel dat je samen bezig bent en elkaar probeert te helpen.” Hij ziet de open deuren cultuur, flexibiliteit, korte lijnen en het respect voor elkaar. Dat zag en voelde hij al in het allereerste gesprek. Sezer was overtuigd.

Welkomstgevoel In zijn eerste periode bij Pixelzebra voelde het direct als een warm bad. Hij kreeg de vrijheid om certificaten te behalen, wat zijn professionele groei stimuleert. Sezer werd al snel betrokken bij projecten en merkte op hoe leuk en gezellig het team is. Van samen lunchen tot voetballen en gamen. Het behoort tot de dagelijkse gang van zaken. “Het maakt deel uit van een informele band die we als team hebben opgebouwd. Ik voel me hier niet alleen op mijn gemak, maar ik ervaar ook de vrijheid om mezelf uit te spreken.”

Initiatief tonen

Een opvallend aspect van Pixelzebra’s cultuur is de vrijheid om initiatief te tonen, wat gestimuleerd wordt. “Ik moest begrijpen hoe alles intern werkte, leren werken met specifieke software en begrijpen wat er van mij werd verwacht. Om dat voor elkaar te krijgen heb ik actief stappen ondernomen om het leerproces te versnellen. Ik heb veel tijd besteed aan zelfstudie door online cursussen te volgen en relevante boeken te lezen. Ook heb ik veel met mijn collega's en leidinggevenden gepraat om van hun kennis en ervaring te leren. Ik stelde veel vragen, nam deel aan trainingen en zocht actief naar kansen om mijn vaardigheden in de praktijk te brengen. Dankzij mijn inzet en toewijding won ik snel het vertrouwen van mijn team en kreeg ik meer verantwoordelijkheden toegewezen. Mijn collega's en leidinggevenden waardeerden mijn vermogen om snel nieuwe taken op te pakken en mijn wil om te blijven leren.”

Doorgroeimogelijkheden

Het geeft hem het vertrouwen om als lead consultant een project op te pakken from scratch. “Na een succesvol eerste gezamenlijke project, mocht ik mijn tweede project helemaal zelf oppakken.” Het geeft Sezer de mogelijkheid om te groeien en zich vrij te voelen in de organisatie. Tegenwoordig draait hij zelf zijn eigen projecten. “Mijn baan hier is niet alleen een professionele ontdekkingsreis, maar ook een persoonlijke groei binnen een organisatie die echt om haar medewerkers geeft. En dat maakt dit niet alleen een baan, maar ook één groot avontuur. Zelf ben ik nu ook een buddy van iemand die net bij ons is begonnen.”

Waarom werken bij Pixelzebra?

Sezer nodigt geïnteresseerde professionals uit om deel uit te maken van het Pixelzebra en Axelio-team en de unieke cultuur te ervaren. Een plek waar inzet, initiatief en betrokkenheid worden beloond! Het beste van twee werelden!

Jessica van Straten
Corporate Recruiter
vanstraten@axelio.eu
06-13987502
Geef jouw groei de ruimte
Neem contact op

Wil je werken bij Pixelzebra? Dan zijn we heel erg benieuwd naar jou. Ik kom graag met je in contact!