Spijkstaal: Technologische verbeterslag

Cases Xperit

Toekomstgericht Microsoft platform zorgt voor flinke optimalisatieslagen

Spijkstaal International ontwikkelt en produceert al meer dan 80 jaar elektrische voertuigen voor het vervoer van goederen en personen, zowel nationaal als internationaal. Spijkstaal is sinds 2015 onderdeel van de Peinemann Mobilift Groep en focust zich sindsdien, naast de verkoop van elektrische voertuigen, ook op het verhuren ervan; totale ontzorging op het gebied van elektrisch horizontaal transport.

Vanuit Hoogvliet (Rotterdam), assembleert Spijkstaal zelfstandig en wordt er gewerkt met korte lijnen binnen de organisatie. Daardoor levert Spijkstaal een efficiënte bouwwijze en hoogwaardige kwaliteit. De productie kent veel disciplines: machinaal bewerken, lassen, lakken, assembleren en elektromontage. De serviceafdeling onderhoudt vakkundig voertuigen (op locatie) lost eventuele problemen op; periodiek of bij eventuele storingen.

Veranderende bedrijfsprocessen

Het verouderde Microsoft Navision 4.0 omgeving voldeed niet meer aan de wensen en Spijkstaal wilde met name op de technologie een verbeterslag maken. Een herimplementatie van hun ERP was een logische stap. Met name de overname heeft geleid tot een aantal veranderingen in de organisatie. De bedrijfsprocessen werden anders ingericht waardoor ook het ERP aan vernieuwing toe was. De samenwerking met Xperit was al van langdurige aard, met dit vertrouwen werd het project gestart.

Stap naar de cloud
Met de stap naar Business Central heeft Spijkstaal een flink aantal optimalisatieslagen gemaakt. Eén daarvan is de stap naar de cloud, waardoor Spijkstaal zich volledig kan focussen op de core business en zich geen zorg hoeft te maken over het beheer van de ERP-omgeving. Het biedt tevens ruimte en mogelijkheden voor de toekomst waarbij het verbeteren en optimaliseren van de serviceafdeling op de agenda staat. Dit met het gebruik van Microsoft Power Apps, waarbij de kracht van het Microsoft platform nog meer wordt versterkt.

Wilt u meer weten over Business Central ERP?

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact op.